Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geluidwerende schermen geïntegreerd in het ontwerp
Steeds vaker worden units op het dak bij elkaar geplaatst met een scherm van ModuBar eromheen.

Geluidwerende schermen geïntegreerd in het ontwerp

Geluid dat je niet hoort, panelen die je niet ziet

Buitenunits voor warmtepompen, airco’s en luchtbehandelingskasten hoeven al lang geen geluidsoverlast meer te veroorzaken voor hun omgeving. Er komen steeds stillere installaties op de markt en installateurs weten steeds beter waar ze op moeten letten. Én dan zijn er nog de geluidwerende schermen van ModuBar. Steeds vaker worden deze geïntegreerd in het gebouwontwerp, waardoor ze geruisloos aansluiten op de ideeën van de architect.

De Noise-Reducer en het Kokowall HA-Minwol geluidsscherm zijn inmiddels gevestigde namen binnen de markt. De eerste bestaat uit een absorberende laag, steenwol en PE-fleece, afgewerkt met een kunststof separatornet in de gewenste kleur. Momenteel loopt er een pilot om de steenwol te vervangen door schapenwol. Dit natuurlijke materiaal absorbeert even goed en vergt minder CO2-uitstoot, energie en grondstoffen.

Het Kokowall HA-Minwol geluidsscherm is afgewerkt met kokosvezels en daarmee perfect om te laten begroeien met klimplanten. Het scherm is daarmee ook prima te gebruiken als perceelafscheiding. Zowel de Noise-Reducer als Kokowall HA-Minwol zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals gemonteerd op betonnen dakconstructies, betonvoeten en gefundeerd in de grond.

Noise Reducer SA 45 geluidsscherm op dak zorginstelling te 0001
De geluidwerende schermen van ModuBar zijn verkrijgbaar in alle kleuren, vormen en maten.

Meer mogelijkheden

Afgelopen jaar bracht ModuBar een nieuw product op de markt: het Roof Panel. Dit is een scherm met een vlakke zijde die in elke gewenste kleur verkrijgbaar is. Uitermate geschikt voor architecten om de schermen te integreren in het ontwerp. De panelen zijn speciaal ontwikkeld voor op daken en zijn stapelbaar, waardoor een enorme ontwerpvrijheid ontstaat. Inmiddels zijn er al diverse projecten met de Roof Panels aangekleed en geven de opdrachtgevers aan dik tevreden te zijn, vertelt projectmanager Arjan Kick. “Ze vallen echt in de smaak. We zien ook dat er steeds meer vraag is naar maatwerk. Er zijn vele kleuren mogelijk, soms moeten er uitsparingen in de panelen komen of moeten er leidingen doorheen.”

Klachten voor zijn

Voorheen kwamen de geluidsschermen vaak pas om de hoek kijken wanneer er sprake bleek te zijn van geluidsoverlast. Installateurs weten ModuBar tegenwoordig vaak al in een veel vroeger stadium te vinden. Daar kleven mooie voordelen aan, weet Kick. “Dan ben je klachten van omwonenden voor. Ook kunnen de schermen afgestemd worden op de gevel en de staalconstructie waarop ze worden geplaatst. Wij kijken bij elk project hoe hoog de schermen moeten zijn en wat de beste oplossingen zijn. Elke situatie is anders en we geven altijd advies op maat.”

Externe installatieruimtes

Wat Kick ook opvalt, is dat er steeds vaker externe installatieruimtes gecreëerd worden bovenop utiliteitsgebouwen. Daarbij staan alle installaties bij elkaar, uit het zicht. “Daar zetten wij een scherm omheen dat past bij het gebouw. Het geheel valt dan amper op. We merken dat de Roof Panels net wat meer in de smaak vallen bij opdrachtgevers dan de oudere panelen. De mogelijkheden zijn dan ook zeer divers.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten